Latausnopeus

10 kesäkuun, 2020, Comment off

Latausnopeus

Jokainen kotisivu tulisi latautua alle 2 sekunnin jotta sivustosi vierailijat viihtyisivät siellä, mitä kaikkea tulee huomioida kun latausnopeutta lähdetään parantamaan?

Teemme WordPress latausnopeuden parannuksia kuten myös HTML kotisivujen latausnopeuden optimointeja. Ennen projektin aloittamista suosittelen sinua tekemään testit esimerkiksi GT metrixin avulla, tämä pelkästään ei riitä vaan suosittelen myös pagespeed insightsia ja webpage testiä näiden 3 testin avulla saat käsityksen millainen sivustosi on.

WordPress latausnopeuden optimointi

WordPress latausnopeuden optimointi aloitetaan tarve kartoituksella eli tekemällä nopeus testejä jotka kertovat meille mikä aiheuttaa ongelman latautumisen suhteen, lähes aina hidastavana tekijänä on joko kuvat tai sivuston ulkopuolelta ladatavat resurssit. Sivustolla saattaa olla esimerkiksi facebook upote mikä hidastaa latautumista, mutta näistä ei tarvitse onneksi luopua tässä esimerkiksi sivusto joka lataa sisältöä niin facebookista, instagramista kuin myös twitteristä sivustolle samanaikaisesti:

Some sisältö hidastaa? ei vältämättä…

Some sisältö saattaa hidastaa sivustoasi mutta sekin riippuu kahdesta asiasta:

  1. Palvelin ja siinä olevat rajoitukset
  2. Tapa millä some sisältö jaetaan sivustolla

Kun halutaan ulkopuolisia resursseja käytettäväksi sivustolle missä on wordpress ne kannattaa upottaa niin että tarvittavat scriptit ladataankin palvelimelta suoraan enemmin kuin esimerkiksi suoraan facebookilta koska yhteydet ovat ”hitaita” kun sisältö tulee Suomalaiseen palvelimeen muualta kuin suomesta.

Teemme WordPress latausnopeuden optimointeja sivusto kohtaisesti joten yleistä hintaa emme voi antaa koska emme tiedä projektisi kokoa ja ennen tarjouksen antamista joudumme käymään läpi mitä kaikkea pitää tehdä jotta sivustosi latautuu nopeammin. Keskimäärin WordPress latausnopeuden optimointi on maksanut asiakkaillemme 600€. Mikäli sivustoasi ei saa optimoitua nopeammaksi emme laskuta sinua myöskään tarjouksen pyytäminen ei ole sitova sopimus joten rohkeasti kysymään latausnopeuden optimoinnista yhteydenotto lomakkeen kautta.

Webhotellit ja latausnopeus

Useampi palveluntarjoaja (webhotelli tai WordPress webhotelli) haluaa maksimoida oman tuottonsa joka tarkoittaa sitä että yhdelle palvelimelle saadaan useampi maksava asiakas ja tämän vuoksi sivustosi saattaa latautua hitaammin, suosittelenkin sinulle esimerkiksi up cloudin palvelimia jolloin saat käyttöösi oman palvelimen alkaen 5€ kuukaudessa. Mikäli haluat ylläpidetyn WordPress webhotellin kannattaa katsoa up cloudin yhteistyökumppania ploi.iota jonka kautta saat palvelimen asennettua ja ylläpidettyä helposti. Tarvitset vielä sähköposteja varten erillisen sähköposti palvelimen jonka kautta sähköpostit kulkevat (esim gmail).

Mikäli et ole up cloudista kiinostunut voit myös käyttää esimerkiksi miss hostingia johon lisäät vielä cloudflaren ilmaisen CDN palvelun jonka avulla sivustosi resurssit latautuvat nopeasti missäpäin maailmaa tahansa. Lisäksi palvelinta valittaessa on hyvä muistaa PHP muistinmäärä ja muut rajoitukset jotka saattavat hidastaa sivustoasi. Useimmiten nykyinen palveluntarjoajasi on riittävä latausnopeuden optimointia varten mutta joissakin tapauksissa olemme joutuneet vaihtamaan palveluntarjoajaa hidastavien rajoituksien vuoksi.

Perinteisen kotisivun optimointi

Perinteinen HTML kotisivu on huomattavasti helpompi optimoida verrattuna WordPressiin ja sen vuoksi HTML sivuston optimointi maksaa keskimäärin 400€. HTML pohjaisen kotisivun optimointi aloitetaan myös tarvekartoituksella jonka jälkeen tiedämme mitä pitää tehdä jotta sivustosi latautuu huomattavasti nopeammin, HTML pohjainen sivusto on mahdollista saada latautumaan jopa alle 0,5 sekunnin riippuen tietenkin pavelimesta tai webhotellissa olevista rajoituksista.

Sahkosoppari.fi – Latausnopeus